7. mars 2007

Interessant om MLG

En av sjefene i it´s learning, John Arthur Berg, har skrevet noen interessante tanker om konseptet MLG (Microsoft Learning Gateway)

Jeg har selv vært med i et prosjekt i 2006 som skulle sammenlikne 4 LMS-systemer: Fronter, it´s learning, Moodle og MLG. Vi oppdaget fort at MLG var noe mer enn bare et LMS, og det viste seg å være nesten umulig å få satt opp systemet. Derfor ble det ikke noe av testingen. Det viste seg også at det var vanskelig å få hjelp fra Microsoft. I realiteten mener jeg derfor at MLG ikke er noe alternativ til andre LMS-systemer. Det er likevel verdt å merke seg at flere norske skoler (blant annet i Nord-Trøndelag og Troms) har tatt MLG i bruk. Det skal bli interessant å høre om suksesshistorier med MLG fremover - for det er helt klart at dersom Microsoft klarer å levere en pakke hvor en kan bruke høy-kvalitetsprodukter som Word som editor, MSN som chat-verktøy og de nye live-tjenestene, så byr dette på muligheter som de kommersielle LMS-leverandørene vil slite med å konkurrere mot.

5 kommentarer:

 1. Interessant lesing da jeg jobber i en kommune som hverken ligger i trøndelag eller troms, som bruker mlg som lms på alle grunnskolene i hele kommunen. Vi har hjelp fra microsoft og det har ikke vært umulig.

  Blond mlgèr

  SvarSlett
 2. Vi setter opp MLG for alle grunnskolene våre og får MASSE hjelp fra Microsoft.
  Og ja... det er noe helt annet:-)

  SvarSlett
 3. Jeg jobbet tidligere på en skole som benyttet Fronter, men har nå måttet ta i bruk MLG. Jeg savner Fronter og alle mulighetene denne læringsplattformen ga. Mitt håp er å finne en seriøs rapport som sammenlikner de to systemene, slik at kommunen muligens vil revurdere valg av læringsplattform!

  MLG ligger langt bak Fronter. Det er enkelt å bruke, men mangler også mange viktige verktøy! Dersom man kun ønsker å ha det som et avansert lagringssystem, så fungerer det utmerket, men selv forventer jeg mer av en læringsplattform!

  SvarSlett
 4. Jeg er lærer på en skole under Drammensregionen. Her har alle skolene MLG, og det fungerer langt fra tilfredsstillende. Jeg vil faktisk hevde at MLG ikke er en læringsplattform fordi det ikke er lagt opp til integrerte læringsverktøy i softwaren. Det er heller en database med muligheter for å sende meldinger og dele filer.

  Dessverre blir det mer og mer rot og vanskeligere å orientere seg for både lærere, elever og foreldre etter som tiden går.

  SvarSlett
 5. noen som har erfaring med MLG og mac? Får ikke redigert feks word filer, fordi safari, firefox, chrome etc ikke støtter windows sharepoint? Explorer finnes ikke for mac lengere (nyeste versjon er 5.5)

  SvarSlett