12. august 2009

Hvordan få ukenummer på iPhone?

Kalenderen på iPhone har ikke ukenummer. Dette innlegget forklarer hvordan en kan legge til ukenummer og mer til på iPhone.

Etter oppdateringen til OS 3.0 er det mulig å abonnere på kalendere som andre har delt på web. En genial kalender å abonnere på, er Morten Dreier sin "Ukenummer"-kalender. Selv har jeg denne i både iCal og nå også på iPhone. Hvordan får en til det?

Det er ikke noen funksjonalitet i Kalender-programmet hvor en kan skrive inn adressen til en delt kalender. Det en må gjøre er å sende seg selv en e-post som har lenken til den delte kalenderen, og lese/trykke på denne på din iPhone. La oss ta som eksempel hvordan vi får lagt til norske ukenummer blant andre kalenderhendelser på iPhone:

 • Send deg selv en ny e-post som har lenken http://www.dreier.no/ical/ukenummer.ics
 • Åpne e-posten i Mail-programmet på din iPhone, og klikk/trykk på lenken
 • Siden dette er en ics-fil så får du spørsmål om du vil abonnere på kalenderen. Velg ja

Nå legges kalenderen til i programmet Kalender på din iPhone. Gå inn i Kalender, og du ser at den bruker litt tid på å laste inn innholdet første gang. Det skyldes at dette er en delt kalender hvis innhold ligger på Internett. I praksis har du abonnert på en ekstern kalenderkilde. Siden Morten Dreier har lagt ut 52 heldagshendelser - for hver mandag - med teksten "Uke 34", "Uke 35" og så videre, kan du veldig enkelt se i kalenderen din hvilken uke det er ved å se på hver mandag i listevisning eller månedsvisning.

Dersom du har lyst til å fjerne eller administrere slike kalenderabonnementer, så gå til Innstillinger. Under "Epost, kontakter og kalendere" finner du de kalendere du abonnerer på som egne kontoer.

Det er også mange andre som legger ut delte kalendere i ics-format på web, og du kan legge til slike du kommer over. Alt du trenger er riktig adresse. Dersom du allerede har abonnert på en kalender i programmet iCal (Mac) så finner du riktig adresse ved å høyreklikke på aktuell kalender, og velge "kopier URL"

Har du tips til gode kalendere å abonnere på?

5 kommentarer:

 1. Det er ikke nødvendig å sende seg selv en epost med kalender-url, om man går inn på innstillinger->epost,kontakter og kalendere og velger å legge til en ny konto kan man legge til kalenderadressen direkte

  SvarSlett
 2. Vil dette si at hver gang en åpner kalenderen så vil den gå til den delte kalenderen og laste ned informasjonen? I så fall kan dette bli en dyr løsning hvis en betaler for nedlastet informasjon når en ikke er tilkoblet med wifi.

  SvarSlett
 3. @Trond: Visste ikke om muligheten for å legge inn direkte via Instillinger, så takk for tipset! Apple skriver selv om e-postvarianten på sine supportsider, men bra at det fins flere metoder. Det viser seg også at det er mulig å synkronisere delte kalendere via en innstilling i iTunes.

  @Per: Jeg tenkte også på dette med kostnad ved å abonnere på kalendere. Kalenderen laster ned alt innhold første gang og ikke hver gang en åpner programmet. Dette kan påvises ved å gå til flymodus og se at kalender-abonnementer fortsatt vises. Ukenummer-kalenderen er temmelig statisk (oppdateres vel en gang hvert år), så spørsmålet er om iPhone sjekker om det er endringer hver gang en åpner Kalender, eller ikke. Kanskje noen andre vet?

  SvarSlett
 4. Hei.

  Dette fungerte fint også med synkronisering av Outlook-kalender. Men når jeg la inn en ekstra kalender i Outlook, forsvant ukenummerne. Forslag til løsning?

  SvarSlett
 5. Selv bruker jeg ikke Outlook, så har dessverre ikke noen løsning på dette.

  SvarSlett