25. november 2007

NFF-konferansen 2007

NFF-konferansen 2007 handlet blant annet om læring på arbeidsplassen, kontakt mellom næringsliv og akademia, og nye teknologier. Jeg bidro med et innlegg om Rasjonell pedagogisk bruk av teknologi og programvare der jeg snakket litt om Web 2.0 og LMS-systemer opp mot læring.

Nye teknologier er spennende. Vi kan sette oss mange pedagogiske mål for undervisningen. For meg blir det stadig viktigere med stikkord som informasjon, produksjon, kreativitet, erfaringsdeling, samarbeid, kommunikasjon, nettverk og ikke minst refleksjon.

Det interessante er at slike stikkord er beskrivende for nye teknologier og tjenester på Internett. Enda bedre: Dette er morsomt å drive med! Noen få eksempler:

 • informasjon - tilegne og søke informasjon på nye måter (RSS, tagging ++)
 • produksjon - lage egen podcast (oppsummering av et tema med egne ord)
 • kreativitet - gjennom spennende verktøy, mulighet for å produsere noe digitalt (gjerne sammen med andre) og ikke minst dele dette, stimuleres kreative evner en kanskje ikke visste en hadde... (YouTube)
 • erfaringsdeling og samarbeid - bygge opp noe i fellesskap (Wikipedia)
 • kommunikasjon - chat, forum, blogging, Second Life og så videre
 • nettverk - FaceBook, LinkedIn, ...
 • refleksjon - blogg (akkurat nå reflekterer jeg, og det lærer jeg mye av :-)

Kort oppsummert ser vi altså et skifte fra å konsumere informasjon til også å produsere (til beste for fellesskapet), dele og skape nettverk på nye måter. Har du tanker om hvordan nye teknologier kan brukes til beste for læring?

1 kommentar:

 1. Her er eksempel på en meget spennende, smart og kreativ måte å lage referat av en konferanse på!

  http://nffkonferanse2007.blogspot.com/

  Det er forresten en liten presentasjon av mitt foredrag litt ned på siden (uten at det har noe med hvorfor jeg skriver denne kommentaren). Synes idéen med å lage slike referater er utrolig smart og tiltalende!

  SvarSlett