11. april 2007

Stilig søkemotor

http://www.exalead.com/ er en spennende søkemotor. Den viser snapshots (miniatyrbilder) av resultatene, og har flere finesser. Den har også noe Ajax-funksjonalitet (klikk-og-dra blant annet) og tillater at du personifiserer forsiden (hvis du vil det).

Legg spesielt merke til boksen "Refine your search" til høyre. Der kan du lett filtrere ut ulike typer sider av resultatsettet: blogger, forum, lyd, pdf-filer, norske sider og så videre. Søkemotoren er også grafisk tiltalende. Takk til ØH for tipset.

Det er også elegant og interessant navigasjon å finne i søkemotoren dersom en trykker på et av miniatyrbildene. Resultatsiden som ses på akkurat nå i figuren, er nr 4 i resultatsettet. Nr 3 og nr 5 kan velges til høyre. Websiden oppdateres ikke på nytt, så alt oppleves som kjapt og responsivt. Dette er teknisk løst ved hjelp av Ajax, en Web 2.0-teknologi. Legg til slutt merke til at søkeordene er markert med fargekoding, og det går også an å navigere blant disse ved hjelp av previous og next-lenkene. Dette er virkelig en gjennomført Ajax-basert søkemotor! Den fungerer også helt flott uten JavaScript aktivert, men prøv med JavaScript - det gir absolutt merverdi!

Sjekk selv på http://www.exalead.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar