28. november 2007

Tankekart til idémyldring

Det slår meg gang på gang - det er utrolig mange kreative lærere rundt om i landet! Tirsdag holdt jeg foredrag for "Lærende Nettverk" i Brønnøysund om pedagogisk bruk av it´s learning (ca 20 lærere, skoleledere og it´s learning-ressurspersoner fra Sør-Helgeland).

Jeg holdt først en presentasjon over generell pedagogisk bruk, med fokus på hvordan en kan tenke for å realisere ulike pedagogiske opplegg. Jeg viste et par eksempler på alternativ bruk av forum (blant annet Forum som ordbok).

Deretter kjørte vi en spennende aktivitet: Bruk av tankekart til å idémyldre i plenum. Deltakerne fikk først "brainstorme" i små grupper noen minutter, og idéene ble oppsummert av undertegnede på direkten vha et tankekart (verktøyet MindManager). Sammen bygget vi på kort tid opp mange nyttige idéer og fikk også illustrert nytten av å jobbe sammen og tenke sammen for å lette utviklingen av pedagogiske opplegg.

Et lite utdrag av tankekart som ble utviklet i fellesskap i Brønnøysund

Dersom du har interesse av det, så kan du se den generelle presentasjonen om pedagogisk bruk av it´s learning (som PDF eller video)

6 kommentarer:

  1. MindManager er nok et bra program, men det er ganske dyrt. Selv er jeg strålende fornøyd med FreeMind, gratis og tilgjengelig på alle plattformer. Programmet har dessuten en svært velfungerende eksportfunksjon, noe som gjør det enkelt å få tankekartet over på andre formater.

    SvarSlett
  2. OpenMind er heller ikkje dumt. Har ein veldig praktisk funksjon for å byggja tidslinjer og.

    Personleg held eg meg hovudsakleg til mindmanager, men bruker Cmap når eg skal laga konseptkart.

    Gjennom eiga erfaring og ei masteroppgåve om temaet har eg funne ut at ein kan ha spesielt nytte av denne typen verktøy tidlig i fasar (planlegging, strukturering, idemyldring...). Dessutan kan ein få mykje ut av felles idemyldring. Det ligg lenker til presentasjonar og anna i bloggen min. (Eller ta kontakt så skal de få info om materiell.)

    SvarSlett
  3. In my experience mind map is not an easy task when do don't have the good thinking capability. I also listen lecture for "Learning Network" in Brønnøysund about the pedagogical use but i don't understand. After that i contact for help at Thesis help online and it gives me the best result.

    SvarSlett
  4. Very nice posting. Looking for the cheap party bus rentals at low price with quality of services.

    SvarSlett
  5. Get you desired packing machine from our company and we are also provide customize packing machine as well in which our dough divider rounder machine is using in many companies as well.

    SvarSlett
  6. click on black neverfull gm and get the best and the cheapest handbags

    SvarSlett