3. januar 2008

Intuitiv hjelp

Dersom du søker i et hvilket som helst Mac-program etter noe som er et menyelement, så animeres resultatet med en bevegende pil samtidig som menyvalget åpnes. Gjør slik:

  • Klikk på menyvalget Hjelp. Da kommer det frem et søkefelt
  • Søk etter for eksempel "Lukk", "Send", "Åpne" eller andre ting du "vet" ligger i menyen et sted
  • Relevante treff kommer opp i en nedtrekksliste (se figuren under). Noen er artikler, mens andre er en lenke til kommandoen!
  • Hold musa over en kommando fra resultatlisten (kommandoer kommer øverst og artikler nederst). Du ser da at riktig sub-meny åpner seg samtidig som en animert pil viser hvilket menyelement som du søkte etter

Enda bedre, dersom en ikke vet hvilken meny et valg ligger under, kan en altså bare søke i hjelpen og så blir både menyvalget vist (altså hvor det er i menyhierarkiet), samtidig som en kan klikke fra hjelpe-resultatet for å utføre ønsket kommando!

En får også se liknende treff, og blir da kanskje oppmerksom på andre muligheter enn de en normalt bruker. Eksempel: Jeg visste ikke at jeg kunne velge "Lukk alle" vha Alt-tasten i Adressebok, men dette avslørte Hjelpen elegant og visuelt. Noen andre som har kule ting som kanskje ikke er nevnt så ofte før? Legg gjerne inn en kommentar!

Intuitiv hjelp i Leoaprd. Klikk på bildet for å åpne i større versjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar