1. februar 2009

Bank, bank, hvem er du?

Har det noen betydning om du vet noe mer om den som skriver en blogg enn det som står i bloggen? Hvor mange av de som står bak bloggene du leser jevnlig har du møtt personlig? Har du skrevet din egen "7 ting du ikke visste..." og bør du gjøre det? Har du lest andres 7 ting?

Jeg var i Bergen her om dagen og hadde den glede av å møte to mennesker jeg aldri har møtt før, men som jeg kjenner gjennom bloggosfæren: June og Frøydis. Veldig trivelige begge to, og vi fikk snakket litt sammen. Det ble mest faglig prat, og vi kom også inn på at det var morsomt å se mennesket bak bloggen. Det slo meg videre når jeg kom hjem, og leste et par blogginnlegg fra hver av dem, at jeg leste med et litt annet øye enn tidligere.

Jeg tenkte over hvor mange jeg faktisk har truffet av de bloggerne jeg følger. Det er en del, men det er også enda flere jeg ikke har møtt. Det er nyttig å vite litt om hvem som skriver en blogg - å kjenne andre egenskaper hos vedkommende enn bare det som uttrykkes skriftlig. Jeg tror det har med knagger å gjøre.

Så går tankene til 7 things-serien. Jeg var først utrolig skeptisk til 7 things. Jeg kom fram til at det sikkert bare var et tidsspørsmål før noen tagget meg (og det har visstnok også omsider skjedd :-) Hva "nårhvis" jeg selv ble tagget, hvem skal jeg tagge videre da? Jeg kunne i så fall tagge noen som ikke forventet å bli tagget, rett og slett for å inkludere dem, på samme måte som jeg hadde blitt inkludert. Men så døde den tanken: Jeg har jo bare 7 muligheter, og da blir noen å føle seg utenfor (i hvertfall en liten stund inntil noen andre eventuelt husker på å tagge dem). Risikoen for at noen aldri blir med, er til stede, og så vidt jeg vet fins det ikke noen sentral statistikk som viser popularitetstaggede blogger og lister opp de som enda ikke har blitt tagget. Jobben med å tagge helt nye som ikke har blitt tagget før, blir tilsvarende også stor.

Denne kjedebrevøvelsen har likevel en morsom side, for det har vært spennende å lese alle 7-er-innleggene den siste tiden. "Teit", tenkte jeg riktignok i starten, men etter å ha lest et par innlegg, innså jeg fort at det faktisk var supernyttig. Det er jo mennesker bak hver fagblogg, og det er interessant å vite litt mer om mennesket bak bloggen.

Jeg er derfor kommet fram til at jeg skal skrive et 7-er-innlegg uavhengig av at jeg faktisk ble tagget. Jeg kjører derimot min egen vri: 7 ting om meg selv der alle som leser innlegget oppfordres til å skrive tilsvarende hvis de ikke allerede har gjort det. Altså: Til alle som ikke er tagget: Du er herved utfordret - skriv 7 ting om deg selv som jeg og andre ikke vet fra før!

Min liste over 7 ting om meg som du trolig ikke visste:

 1. Jeg gikk en gang 4 dager opp og ned , ned og opp, fra topp til topp, for å nå Machu Picchu i Peru.
 2. Serien "24" med Kiefer Sutherland aka Jack Bauer, får terning 6. Det samme får Gudfaren-trilogien, "The Usual Suspects", "Bourne-filmene" og faktisk også "Cranford", "Sense and Sensibility", "Pride and Prejudice (BBC, Colin Firth)" og en del andre såkalte "jentefilmer". Tidenes beste film er likevel "Wall-E" uten tvil (derav ikonvalg på Twitterprofilen:svendah).
 3. I vinduskarmene står det to Dorfer av keramikk som er nøye dandert, og ser slik ut og slik ut.
 4. Jeg har kjørt bil på venstre side av veien, flere ganger, både i Storbritannia og i Norge!
 5. Jeg har vært på Blomberg og Skageflå, begge ganger i topp vær på sommerstid. Anbefales på det sterkeste!
 6. Jeg var ikke i militæret. Den offisielle årsaken var synet (-3,5 på hvert øye var grunn nok i 1997)
 7. Siste bok jeg leste var Alkymisten. Den var (veldig) bra. Det dumme er at dette var 2 år siden. Det er egentlig uholdbart, men det er stadig bedre tilgang til trådløse nettverk som har skylden.

Dette innlegget er tagget med kun én tagg: "alle-som-ikke-har-gjort-det-enda-og-eller-ikke-blitt-tagget-må-huske-å-skrive-7-om-seg-selv-for-jeg-og-alle-andre-har-nytte-av-å-lese-noe-om-deg" (!)

3 kommentarer:

 1. Var veldig kjekt å treffe deg og, in RL :-)) Føler jo at vi er gamle kjente gjennom kontakt i cyber space.
  Machu Picchu er et av mine urealiserte mål, så der håper jeg og å gå opp og ned for å komme en dag.

  SvarSlett
 2. Det flott at du utfordrer alle. På den måten unngår du å gjøre bloggingen for eksklusiv.

  Jeg samler på ting: 99 ting jeg ennå ikke har skrevet et ord om, og 1000 ting som betyr noe og 7 eller 9 ting du ikke vet og 20 ting som begynner på din bokstav. Syns du den siste øvelsen er barnslig? Jeg syns den var vanskelig.

  SvarSlett
 3. Dette er en utfordring jeg kan være med på, takk for mange gode tips. Det er spennende å følge det du skriver.

  SvarSlett