Det er trolig skrevet mange blogginnlegg fra Kongsbergkonferansen 2009. Her er en oppsummering som nok er litt utradisjonell av natur. De som leser RSS bør vurdere å gå til bloggen og lese innlegget der, for full effekt :-)
Jeg hørte på foredrag før lunsj, og snakket selv etter lunsj - om digitale tester (ikke akkurat en bombe, kanskje :-) Dette blogginnlegget skrives herved som en formativ digital test! Hensikten er å stimulere til mer aktiv lesing. La oss ta en oppsummering av konferansen slik jeg opplevde den...
Veldig artig test, og hyggelig å hilse på deg! Men Anne Cathrine og jeg lurer mest på hvordan du faktisk har laget denne testen?
SvarSlettTesten er laget i dag. Jeg har rett og slett programmert alt sammen for hånd i programmeringsspråket PHP (tok 5 timer).
SvarSlettDet viser seg at Google tillater bruk av skjema-elementer (nedtrekkslister, radioknapper etc) i blogginnlegg, og da trengte jeg bare å programmere en løsning som mottar og behandler informasjonen som brukeren fyller ut. Selve "PHP-programmet" ligger på min egen hjemmeside (vi har PHP installert ved HiST), altså er dette ikke noe Google tilbyr.
Det var ikke dårlig :) Jeg tror ikke den gjennomsnittlige Blogger-bloggeren kommer til å gjøre dette særlig ofte, men du demonstrerer veldig flott hvor fleksibel denne blogg-plattformen faktisk er. Det var moro å se det!
SvarSlettEt veldig artig og alternativt referat :-)
SvarSlettRespekt!! Dette var en kreativ måte å bruke mediet på - og som det allerede er påpekt - neppe noe gjennomsnittsbloggeren kommer til å gjøre etter deg før det blir noe mindre arbeids- og kompetansekrevende"
SvarSlettTakk for hyggelige tilbakemeldinger! Dere har nok rett i at dette ikke er så lett å realisere for den jevne blogger. Jeg gjorde det delvis for å fremheve muligheten for å tenke litt nytt omkring bruk av digitale tester. Jeg kommer til å skrive utfyllende om hva jeg mener i del 13 av tipsserien, men kort fortalt: En lærer kan aktivisere elever/studenter ved å bruke ett eller flere spørsmål på denne måten. Det er bare å ta teorien som en normalt skulle presentert som en lang tekst, og lime inn som spørsmål. Dette er lett å lage i LMS-er som Fronter og it´s learning. Dermed blir det mulig å lage en morsom formativ test ut av det som ellers er kjedelig teori (hvor det som leses går inn det ene øret og ut det andre).
SvarSlettKudos! som det heiter. Det tek vel meir enn 5 timar å mekka dette i LMS...
SvarSlettImponerende test. Vil bare si at musikken i videoen Til ungdommen ikke var sunget og laget av ungdommene selv men er utgitt av gruppa Soundbyte.
SvarSlettFilmen likner forøvrig VELDIG på denne:
http://www.youtube.com/watch?v=irfB9GUdjPE
Veldig bra "referat"! Det var både kreativt og engasjerende. (Nå er jeg bare spent på å finne ut hvordan jeg selv kan lage liknende tekster i LMS/itl)
SvarSlett