21. september 2014

Vil du bidra i videokollasje til MOOC-en?

Vi lager for tiden lærestoff i forbindelse med MOOC-en "IKT i læring". Første modul (av totalt 15) skal gi en introduksjon til feltet "IKT i læring". Det er veldig viktig i en slik startmodul å forklare relevansen av IKT brukt i undervisning og til læring. Vi kunne selvsagt skrevet med egne ord hvorfor IKT er aktuelt, men det blir litt "kjedelig".

Jeg har lyst til å lage en videosnutt på 2-3 minutter hvor en rekke lærere fra rundt omkring i Norge (og på ulike utdanningsnivåer) forteller kort hvorfor IKT er relevant, hva som gjør at de bruker IKT i sin undervisning og hva en kan oppnå med god bruk av IKT.

Enter you.

Vil du bidra med noen sekunder av din tid? Jeg ønsker å gjøre et Skype-intervju mens jeg tar opptak av skjermen, hvor du viser ansikt og forteller på 5, 10 eller 15 sekunder hvorfor IKT er relevant for deg. Du kan ta det på sparket, så det tar maks et minutt å bidra (starte samtalen, gjøre et prøveopptak, gjøre sluttopptaket og si hadetbra). Jeg gjør alt av redigering, og resultatet blir en kollasje av mange stemmer.

Hvorfor bidra? MOOC-en "IKT i læring" er myntet å lærere i Norge som ønsker å lære mer om hvordan IKT kan brukes pedagogisk. Det er 120.000 lærere i Norge fordelt på grunnskole, vidergående skole og høgere utdanning. Bare en brøkdel av dem er såkalte IKT-entusiaster. Jeg tipper at du som leser dette innlegget er en av dem. Hvis du tok en slik MOOC, så ville du ikke trenge en forklaring på hvorfor IKT er relevant. Det er selvsagt for deg som leser dette blogginnlegget. Men er det selvsagt for alle andre? Målet med videoen, og målet med første modul i MOOC-en, er å motivere deltakerne (og potensielle deltakere) til å fullføre hele faget. Til å lære mest mulig. Jeg kunne vist mitt ansikt i en video og fortalt seeren hvorfor IKT er relevant, men jeg tror det appelerer sterkere om et vell av stemmer av lærere fra det ganske land (i en kollasje) gjør det.

Er du med? Send i så fall en e-post til svend.horgen alfakrølltegn hist.no og vi avtaler tidspunkt for et superkort Skype-intervju. Du krediteres med navn og arbeidssted i filmen, og filmen blir fritt tilgjengelig. Jeg tenker at det holder med 10-15 stemmer i en slik film, så vi sier "først til mølla".

PS: Over 1.000 stk har nå meldt interesse (registrert e-postadressen sin) til MOOC-en som starter nå 1. oktober, og videokollasjonen blir noe av det første de som melder seg på møter i lærestoffet.

1 kommentar:

  1. With assignments piling up during the academic right throughout the year it makes sense to start looking for the answer to that question Who can do my homework for me? as soon as possible. As the saying goes, the best time was yesterday, the second best time is now! So once you’ve decided to take the plunge and go looking for some professional academic help with your homework there are quite a few things you should know before you choose the service you need.

    If you are fed up with so many assignments or you have tried to determine what to write, but you cannot find anything, then you do not need to worry. A student needs to have free time to have fun and relax. The homework online services for sale is an ideal solution for any student who is overwhelmed or cannot find time for his or her assignments. Expert writers http://do-my-homework-for.me/ write assignments excellently in order to help students to succeed in their careers. The service is offered at an affordable price and it is available whenever you need it.

    SvarSlett