20. mars 2010

iPhone: organisering og bruk

Jeg har utrolig god nytte av min iPhone. Den er enkel i bruk men har samtidig utrolig mange avanserte muligheter. I dette innlegget vil jeg fokusere på to ting. 1: Hvordan jeg har organisert de ulike skjermene på min iPhone. 2: Hva jeg bruker programmene til.

Faste ikoner

Den aller nederste linjen på iPhonen er faste programmer (som følger hver skjerm) og med uthevet bakgrunn som gjør ikonene lette å treffe i hui og hast.

  • Tweetie: Jeg bruker nokså ofte Twitter-klienten Tweetie, og derfor er den nederst til venstre. Plasseringen er blant annet gjort fordi det minner meg på å sjekke nye ting på Twitter.
  • Telefon: Har favorittmerket de jeg ringer til oftest. Liker godt muligheten for å sette telefonen på høyttaler og/eller bruke høretelefoner+innebygd mikrofon i ledningen mens jeg snakker. Det er også flott å kunne sjekke for eksempel kalenderen, eposten eller andre ting mens en snakker. Her om dagen snakket jeg med en kollega, og ble oppringt samtidig av en annen. Durt-durt-durt, sa det da. Jeg så på skjermen, og trykket på ikonet for å flette samtalene sammen, og vips var vi 3 som snakket i konferanse.
  • SMS: Antall uleste SMS-er (rødt tall i ikonet) er lettest å oppdage når ikonet er nederst.
  • iPod: Jeg hører på podcaster (Dagsnytt 18/Dagsnytt 1730 og Security Now) når jeg henger opp klær, tørker kopper eller går meg en tur. 3 minutter ledig? Ser da en video-podcast fra for eksempel Discovery Space Podcast. Sitter 20 minutter på flytoget? Ser på en TED-video eller en faglig video-podcast fra iTunes U eller en video fra Macworld eller en opplæringsvideo fra ScreenCastsOnline. Hva om stemningen avtar litt i et familieselskap? Viser da et par humorklipp fra BestOfYouTube eller liknende. For sliten til faglig input? Setter på musikk som gjør meg avslappet eller glad. Når jeg bruker iPod-programmet på iPhonen (musikk, lyd, video) så vil det av og til ringe. Da tones avspillingen ned automatisk og jeg kan bare trykke inn en knapp på høretelefonledningen og umiddelbart starte å snakke med høretelefonene på (innebygd mikrofon i ledningen). Når samtalen er over, fades det tilbake til sang/podcast igjen.

Hjem-skjermen

Jeg har for tiden fordelt programmene jeg har på 6 "skjermer". Jeg har prøvd å kategorisere dem logisk, men bryter med eget mønster for å få de mest brukte på best mulig plass. Dette gjelder særlig på hjemskjermen min, hvor jeg har programmer som jeg bruker daglig/ofte. Plasseringen er ikke tilfeldig. Det er lettest å aksessere ikoner som er plassert øverst og nedover til venstre om en holder den i bare høyre hånd og bruker høyre tommelfinger. Uansett er etter min mening hjørnene viktigst. Hjørnene er i stor grad viet til programmer som typisk må trykkes uten at jeg må se noe særlig på skjermen. Her er en kort begrunnelse for plasseringen av programmene på hjem-skjermen, og noen ord om hva jeg bruker dem til.

  • Kalenderen: Plassert øverst til venstre fordi det er raskt å trykke på under bordet på møter, slik at kalenderen kan synkroniseres via MobileMe, eller for å raskt kunne sjekke ledige møtetider. Jeg bruker fargekodede kalendere og skiller derfor raskt personlige ting fra møter, reiser og innleveringsfrister.
  • Safari: Brukes mye, særlig til å lese RSS med Google Reader, men også nyheter og websider, nettbank o.l. Flott mulighet å enkelt kunne sende gode ressurser til seg selv og andre på e-post. Dobbelt-tapper ofte for å zoome inn på avsnitt. Liker den superenkle navigasjonen og rask responstid.
  • Facebook: Kjekt å sjekke statusmeldinger i full fart, og effektivt å gi kommentarer og "likes". Det kan også være nyttig å dra fram iPhone når slekt/venner spør om hvordan det går med den og den personen (... la oss sjekke Facebook!)
  • Mail: Venstre nederste hjørne er lettest å treffe. Nyttig å sjekke jobb-mail og privat-mail i full fart. Tweetie er for øvrig rett under Mail, og den observante aner at venstre kolonne utgjør programmer som ofte sjekkes, og vil i seg selv fungere som en slags logisk gruppert todo-liste :-)
  • MotionXGPS: Nå kommer 3 GPS-programmer på rad. MotionXGPS brukes når jeg geotagger bilder (synkroniserer med speilreflekskameraet basert på tid, noe jeg har skrevet et helt innlegg om før).
  • Tom Tom: Det er fler fordeler med en "mobil" GPS i bilen. Finner fram i ukjente gater, kan beregne ankomsttid til for eksempel fergeleier, blir oppmerksom på fotobokser og slipper samtidig å ha en dedikert dings til alt dette.
  • Google Maps: Kjekk til fots når jeg holder foredrag på ukjent sted og raskt trenger å se hvor jeg skal ta veien.
  • Innstillinger: Brukes mye, for eksempel for å slå over i flymodus, slå av trådløst, endre lysstyrke (nattlesing med for lys skjerm gjør vondt :-) eller sjekke om nyinstallerte programmer har funksjoner som bør stilles inn.
  • Kamera: Lett plassert ute til høyre slik at jeg kan ta bilder i full fart ved behov. Jeg tar som regel bilde av ting jeg vil huske, for eksempel produkter+priser i en butikk, konferanseprogram, morsomme ting og liknende.
  • Klokke: Brukes som primær vekkeklokke, matlaging og huske viktige ting som ikke må glemmes. Øverst til venstre gjør at ikonet er lett å klikke på.
  • Taleopptak: Hendig når jeg plutselig kommer på noe jeg må huske, men ikke kan skrive inn. Start programmet, trykk record, snakk inn og lukk. Sender som regel taleopptaket til meg selv per e-post senere når jeg har tid, eller gjør det jeg skulle huske. Kan også sette i gang taleopptak under viktige møter, konferanser eller morsomme fortellinger.
  • Kalkulator: Regn ut avanserte rabatter på shopping. Vri 90 grader for vitenskapelig modus. Tips som ikke så mange vet om: Du kan viske ut ett og ett siffer ved å dra fingeren fra venstre til høyre over tallet du har skrevet nesten riktig inn.
  • Wikipanion Plus: En genial Wikipedia-klient. Den koster 29 kroner (3 stk Toppris-sjokolader :-) Min favoritt er "kø-ordningen" som legger lenker jeg trykker på i en kø i stedet for å åpne disse (jeg kan også åpne direkte ved å holde nede 1 sekund på lenken). Hvorfor er kø smart? Når du leser en wiki-artikkel, er det ofte mange lenker som er interessante, men du vil likevel lese ferdig artikkelen før du besøker lenken. Kø-ordningen fungerer som en slags todo-liste og er så brukervennlig at jeg aldri har pløyd gjennom Wikipedia-innhold så raskt før! Jeg leste for eksempel om Snåsamannen, minneadministrasjon i Linux, RAM, CPU, stack overflow, Heredoc-syntax, posix regulære uttrykk, BASH og liknende her om dagen på flyet. Det tar bare noen sekunder å laste ned alt som ligger i køen for offline lesing. Genialt læringsverktøy!
  • Notater: Passer godt til lengre idésamlinger som bygges opp over tid. Skriv for eksempel ned alle julegaver du får fortløpende, så husker du å takke riktig person for riktig gave (gjelder dere som får mer enn 3 gaver).
  • yr.no: Ofte nyttig. Har en genial visning av været (snu skjermen i horisontal retning i detaljvisning).
  • Bilder: Det er morsomt å vise bilder til for eksempel farmor. Opplevelsen er enda bedre etter oppgraderingen til iPhoto 09 på Mac-en, for nå er det flotte lysbildeshow også å spore på iPhonen Fortjener en plass på hjem-skjermen.

Skjerm nr 2: Underholdning

Skjerm nr 2 er dedikert til underholdning. Innbyrdes plassering er ikke så viktig for meg på skjerm 2, 3, 4, 5 og 6. Har heller fokusert på logisk gruppering fordi da er det lett å finne fram.

  • TED: Søk etter og se TED-foredrag direkte fra denne applikasjonen. Kan være en hendig med slik direkte tilgang om du vet du har sett noe som du vil se på nytt eller vise andre, for eksempel Hans Rosling sin fantastiske presentasjonsteknikk.
  • NRK TV: Se programmer fra NRK på 1-2-3. Merk: Dette er en URL lagret som bokmerke-ikon
  • SVT Play: Se programmer fra Svensk TV på 1-2-3. Dette er en app.
  • YouTube: Veldig rask måte å søke etter film på YouTube og se umiddelbart.
  • Miss Manual: Dette er en e-bok fra O´Reilly på noen hundre sider. Den kostet ca 30 kroner var det vel, og er hele boken med tittel "Snow Leopard, The missing manual". Koster normalt hundrevis av kroner i papirformat. Akkurat samme tekst, og fullt mulig å lese på iPhone (husker hvor langt en er kommet)
  • Pocket: Dette er en en e-bok fra O´Reilly (Snow Leopard Pocket guide) på ca 100 sider.
  • PressReader: Kan lese for eksempel Aftensposten offline. Helt identisk lik med papirutgaven. Flott brukergrensesnitt.
  • Google Reader: Jeg bruker iPhonen til å lese lærerblogger og IT-nytt og en rekke andre RSS daglig fra sengekanten, i pauser og på offentlige transportmidler. Google Reader (tilpasset Safari-side) er glimrende til slik lesing.
  • Shazam: Hvilken sang spilles? Shazam finner ut dette på ca 10 sekunder. Krever nettverk, men fungerer overraskende bra, og takler også småfalsk nynning!
  • SoundHound: Hvis ikke Shazam finner ut hvilken sang som spilles/nynnes, så prøv denne.
  • iTunes: Kan laste ned podcaster (f.eks. Dagsnytt 18) på direkten.
  • Remote (iTunes): Hvorfor styre iTunes med iPhonen? Fordi da kan du bytte sanger uten å reise deg fra sofaen.
  • Flickr: Offisiell app for å vise flickr-bilder. Veldig fin navigasjon og flott å ha rask tilgang til egne bilder og bildene til nettverket du har.
  • Vitser: En samling av 500 mer eller mindre tørre, norske vitser. Kan være greit å ha om du blir utfordret til å fortelle en vits og får jernteppe.
  • Stanza: E-bokleser. Fins alt fra kjente litterære verker til Bibelen. Flott leseopplevelse og navigasjon.
  • xkcd: Enkel måte å lese XKCD -striper på. Lastes ned, kan leses offline.

Skjerm nr 3: Nytte

På skjerm nr 3 har jeg samlet ting jeg ikke bruker daglig og heller ikke trenger lynrask aksess til. Her er blant annet nyttige Internett-tjenester. Merk at noen sentrale webting ligger på Hjem-skjermen (som beskrevet tidligere i dette innlegget).

  • App Store: Superlett å laste ned (og oppdatere) programmer direkte på iPhonen. Bruker den mye, så har plassert den øverst til venstre. Flott at det indikeres i ikonet hvor mange programmer som trenger oppdatering.
  • LinkedIn: Dedikert program fra LinkedIn som gir statusinfo fra mitt nettverk. Programmet er ikke særlig nyttig, men kan være det hvis jeg plutselig trenger informasjon om noen. Derfor har jeg det installert.
  • 1881: Søk etter navn, nr etc. Kan også ta utgangspunkt i kontaktene mine. Supertips: Noen av kontaktene i telefonboka har jeg ikke telefonnummer til, men dette finner 1881 raskt. Funksjonene "Kontakter" og "Uten nummer" er fornuftig. Her kan en raskt og halvautomatisert få oppdatert nummer og adresse og annen info til kontakter som ikke har telefonnummer tilordnet.
  • Kontakter: Det er verdt å legge inn adressen til viktige kontakter, fordi da kan du få opp nøyaktig hvor disse bor i Kart-programmet (Google Maps) ved å gå til Kontakter og trykke på adressen. Jeg har plassert den øverst til høyre for rask aksess.
  • Aksjer: Har ingen aksjer, men morsomt å følge med på kursen til for eksempel Telenor, Google, Microsoft, Apple og Statoil. Spesielt flott å dreie iPhonen 90 grader og få flott grafisk fremstilling.
  • Google: Offisiell app fra Google. Har talesøk og presenterer resultater på en god måte. Gir ofte tilleggsinformasjon som gjør nytte av GPS-informasjon (hvor du er akkurat når du søker).
  • iPortalen.no: Flott samleside over nyttige norske mobil-ressurser på web. iPortalen.no er en webside, men jeg har lagret som ikon ved å gå til siden i Safari, trykke + og "Legg til på Hjem-skjerm".
  • TextExpander: Det mest effektiviserende programmet på Mac-en, fins faktisk også for iPhone. Blir supernyttig hvisnår multitasking kommer, men er også nyttig allerede nå for å raskt generer standardsvar til bruk i for eksempel e-poster du ofte skriver.
  • Remote (Keynote): Hvorfor styre Keynote-presentasjoner med iPhonen? Fordi du får forhåndsvisning av neste slide eller notater, rett i hånden, og du kan også styre presentasjonen om du skal sitte blant publikum.
  • iDisk: Laget av Apple og tilbyr lagring i "skyen". Altså en nettbasert tjeneste for å lagre filer. Alle som har mobile.me-konto vil ha nytte av denne.
  • Air Sharing: Kan brukes til å overføre dokumenter fra vilkårlig Mac/PC til iPhone. Kan være hendig, men noe overflødig i det siste pga DropBox.
  • DropBox: Bruker DropBox til å synkronisere alle dokumenter mellom to Mac-er og en iPhone. Genialt. Kan merke filer for offline-lesing (passer bra til store PDF-dokumenter som kan leses på flyet).
  • Skype: Fungerte middels bra forrige gang jeg prøvde (i april), men verdt å se om det er blitt bedre siden da.
  • Været: Innebygd program. Dårligere enn yr.no. Kan ikke slettes.

Den observante ser at det er litt ledig plass på denne skjermen. Det skaper først og fremst plass til nye programmer, men gjør også navigasjonen mellom skjermene mer visuelt tiltalende og lettere å se hvilken skjerm jeg er på akkurat nå.

Skjerm nr 4: Reise

Programmer som er nyttige i forbindelse med reising, er samlet på skjerm nr 4 (med unntak av de som er på hjemskjermen).

  • NorFlights: Flyrutene i real-time, med nøyaktig tidspunkt for avgang og ankomst på den flyplassen du er interessert i. Har også med forsinkelser (nyttig). Godt grensesnitt og laget av en jeg kjenner!
  • TaxiNå: Tar utgangspunkt i din posisjon akkurat nå (GPS) og hjelper deg til å finne telefonnummer til nærmeste Taxi-sentral. Har brukt flere ganger når jeg reiser i forbindelse med foredrag/kurs. Fungerer utmerket!
  • Trafikk: Viser veimeldinger fra Statens Vegvesen, basert på posisjonen din nå (GPS).
  • Trafikanten: Lurt om en er i Oslo og trenger å sjekke rutetider. Brukt en gang og fungerte toppers!
  • Google Earth: 3D-opplevelse av jordkloden. Kan zoome inn og ut raskt. Veldig visuelt program som må oppleves. Krever raskt nettverk.
  • CityMaps2Go: Smart kartprogram hvor en kan laste ned kart over utenlandske storbyer, for eksempel London, og så bruke kartet offline.
  • AroundMe: Spennende konsept der du får opp ulik informasjon der du er basert på GPS-posisjonen din. Har det mest i påvente av bedre alternativer.
  • WorldWiki: Velg et land (flagg) og få opp detaljert faktainformasjon om landet.
  • Units: Regn ut hvor mange miles et antall kilometer er, for eksempel. Konverter mellom en rekke enheter.
  • French: Snakker ordene til deg, hjelper til med å lære språk
  • E24 Valuta: Nyttig valutakalkulator som er utrolig effektiv i bruk (særlig favoritter-moduset).

Skjerm nr 5: Diverse

Har en del programmer som kan ha sitt nytteområde eller er kule å vise fram av og til. Samles på en skjerm.

  • Photogene: Rediger bilder. Kan justere farger, foreta crop, sette på rammer, snakkebobler og så videre. Kan være nyttig, kan være morsomt. Kan faktisk skape godt innhold i forbindelse med blogg, MMS, Twitter og liknende ved hjelp av dette programmet.
  • Face Melter: Morsomt program. Ta bilde av noen med bildeknappen i dette programmet, og dra i bildet for å manipulere og lage morsomme ansikter.
  • iSwap Faces: Morsomt program der du tar bilde av to personer, og så bytter om ansiktene på de to. Har en viss underholdningsverdi om en vil vise fram iPhonens varierte bruksområder.
  • Dual level: Det fins en rekke programmer som har vater. Altså å måle at ting er i vater. Dual level er en grei gratisvariant.
  • MatPrat: Oppskriftene er kategorisert etter vanskelighetsgrad. Ta utgangspunkt i kategorier. Søk. Få idéer!
  • Kokebok: Gilde har laget en flott kokebok, og den er så koselig å se på og bruke at en får lyst til å lage mat! Kan favorittmerke ved å trykke på hjertet.
  • iSmoothie: Mange smoothie-oppskrifter. Se alle smooties, sorter etter kategorier, tilfeldige eller søk etter for eksempel alle oppskrifter som har "Apple" og "Banana" i seg.
  • Handleliste: Denne bruker kona hele tiden og fører opp hva hun skal handle. Når hun går på storhandel, sletter hun fra listen etterhvert som varene kommer i handlekurven. Når vi går tom for egg hjemme, så trykker hun "egg" og legger til antall, slik at det ligger i handlelisteprogrammet neste gang.

Skjerm nr 6: Spill

Spill er på siste skjerm og kan være god underholdning når en er for sliten til å produsere eller konsumere innhold. Ren underholdning for eksempel på en flyplass etter en dag med kurs/møter.

  • Topple 2: Visuelt tiltalende og søtt spill. Veldig morsomt, men vanskelig. Skal stable blokker oppå hverandre.
  • Lost In Space: Laget av en jeg kjenner. Morsomt og bra.
  • Dizzy Bee: Bruk aksellerometeret til å lede en bie gjennom en labyrint. Utfordrende, morsomt og engasjerende.
  • Cro-Mag: Bilspill som utnytter aksellerometeret. Morsomt. God grafikk. Det fins visstnok mye bedre bilspill. Morsomt å vise fram til folk.
  • Enigmo: Skikkelig problemløsningsprogram og hjernetrim. Veldig grafisk og funksjonelt bra. Det renner vann fra en bøtte og du skal sette opp en logisk sti som gjør at vannet renner over i en annen bøtte. Krever skikkelig tankevirksomhet. Likner litt på Lemmings.
  • Labyrinth: Digital versjon av brennspillet fra barndommen der du skal lede en kule gjennom en labyrint uten at den faller ned i hullene. Du har garantert prøvd dette i den virkelige verden. Med aksellerometer er det mulig å få samme gefühl digitalt :-)
  • Sudoku Daily:
  • Pianist: Det første programmet som lot en spille piano med multitouch på iPhone. Koster penger, men det fins etterhvert flere slike og kanskje noen av disse er gratis. Det fins også gitar og trommeprogrammer. Poenget med disse er at de utnytter multitouch.
  • iPint: Skikkelig show-off-program. Et glass fylles med øl. Når du vrir på iPhonen så gjør aksellerometeret at ølen tømmes så mye som du vender iPhonen. Holder du den slik du holder et vannglass, skrur skjermen på maks lysstyrke og lager slurpelyder samtidig, så får du oppmerksomhet. Skål!
  • Kronespillet: Fantastisk morsomt spill! Du har kanskje spilt på spillautomaten på lokalbutikken i barndommet da det var ekte kronestykker du la på, og ekte kronestykker du slo til for å prøve å treffe for eksempel 7-kroner og få toppgevinsten? Dette spillet er helt likt. Fantastisk bra laget og med veldig god underholdningsverdi!
  • DoodleJump: Et av de mest populære spillene. Veldig enkelt konsept der du skal hoppe oppover og oppover uten å falle ned. Du styrer lille Doodle ved å vri fysisk på iPhonen (aksellerometeret). Veldig vanedannende. Utviklerne har blitt millionærer på spillet og har klart å spre det til mange millioner kjøpere. Imponerende!

Avslutningsvis: Globalt søk (spotlight)

Det er ikke alle som benytter seg av søke-skjermen som er til venstre for hjem-skjermen. Hvis du vil vite adressen til en person i kontaktlisten din, så trenger du ikke å først gå til Kontakter før du deretter ruller nedover på jakt etter personen. Du kan bare stå på hjem-skjermen og bla deg til venstre (evt. trykke to ganger på Hjem-knappen hvis du har stilt inn slik på Innstillinger…Generelt…Hjem-knapp). Skriv inn de første bokstavene, og du får opp kontakter, programmer, musikk, filmer og liknende som starter på disse bokstavene. Dette er en utrolig kjapp metode for å raskt aksessere nyttig informasjon. Spotlight-søket kan også brukes til å starte programmer som er "gjemt bort" på en eller annen skjerm.

Figuren viser hvordan et søk etter "Tw" returnerer treff på programmet Tweetie, sangen High and Dry fra albumet Twentysomething av Jamie Cullum, en videopodcast om Twitter (fra podcasten ScreenCastsOnline som jeg abonnerer på og har lastet ned), og noen e-poster som har ordet "Twitter" i seg. Det er bare å trykke på det en vil fra denne listen for direkte tilgang. Utrolig effektivt om du vet hva du vil starte!

Dine tips?

Kanskje du ser andre bruksområder til det som er gjennomgått enn det jeg har skrevet om her. Du har dessuten helt sikkert noen programmer som du vil anbefale meg som jeg ikke har. Har du noen tips? Hvorfor er det nyttig? Hvordan har du organisert programmene på iPhonen din? Kommenter gjerne, for dine innspill er verdifulle både for meg og for andre som leser.

10 kommentarer:

  1. Tusen takk for nyttig info Svend Andreas! Eg skal legge til ein heil del apps med ein gong, ser eg. Gler meg til å sjå deg på Dei gode døma!

    SvarSlett
  2. Trur du forresten det går an å lage ein applikasjon for del og bruk? Det hadde vore flott!

    SvarSlett
  3. kult.

    Jeg prøvde selv å ha det genre organisert, men siden jeg laster ned nye apps nesten hver dag så har det rett og slett blitt for mye jobb å opprettholde det

    SvarSlett
  4. @margreta: Prøv http://delogbruk.ning.com/m i Safari.

    @Svend: Jeg synes at jeg hadde et gjennomtenkt og godt organisert system på min iPhone, men nå må jeg ta en ny runde med finpuss. Takk for en veldig grundig og fin artikkel!

    SvarSlett
  5. Du har ikke vurdert å jailbreake?? Anbefaler spesiellt appen SBSettings, et "must have"!

    SvarSlett
  6. @bitjungle: takk for hjelpa! Har eg rett i at du ikkje får tilgang til gruppene på denne måten?

    SvarSlett
  7. @margreta: Du har rett, ser ikke ut til at det var så enkelt å få tilgang til gruppene dine nei. Skal jeg være helt ærlig har jeg nok ikke brukt d&b så mye fra iPhone, har bare registrert at det er et mobiltilpasset oppsett der.

    Med en dedikert app kunne nok d&b blitt mye mer hendig presentert på iPhone. Jeg bruker for eksempel en app fra Promethean, mye greiere å bruke den enn å navigere på web-sidene med en nettleser.

    SvarSlett
  8. Takk for veldig bra post, Svend Andreas. Vil jo absolutt få lov å tilrå NetNewsWire (som synkar med Google Reader) framfor å lesa RSS-straumane dine i Safari/Google Reader. Har òg god innebygd nettlesar.

    SvarSlett
  9. Noen dager offline i forbindelse med flytting. Takk til alle for nyttige innspill og kommentarer!

    @margreta: Bra du spurte om delogbruk, og at @bitjungle gav svar. Mobilversjon var nytt for meg.

    @Lasse: Tror mange gjør som du og laster ned stadig nye programmer, og sletter de som ikke er brukbare. I det siste har jeg innsett at det er nødvendig å aktivt slette ubrukte programmer innimellom. iPhone-apps er nesten som sjokolade: De skal nytes og konsumeres, og koster omtrent det samme :-)

    @laerkal: Jeg har til nå vært skeptisk til jailbreaking :-) Er det mye å vinne på å jailbreake i opplevd nytteverdi?

    @ghveem: Veldig bra innlegg du har skrevet! Legger inn egen kommentar der.

    @Kjell Rune: Takk for tips, må få testet NetNewsWire for selv om jeg liker Google Reader i Safari på iPhone, så har den en del svakheter.

    SvarSlett