Jeg har tidligere kjørt en tipsserie om digitale tester (ikke helt ferdig enda). Den har vært populær. Jeg starter derfor nå en ny tipsserie om Web 2.0. Den bygger på erfaringer fra eget bruk, kurs om Web 2.0, IKT og læring i regi av TISIP, og fjernundervisning ved HiST
Serien vil ha følgende tema
Rekkefølgen vil være slik
- 1: delicious
- 2: Etherpad
- 3: blogg
- 4: Podcast
- 5: YouTube
- 6: RSS
- 7: Ning
- 8: wiki
- 9: Twitter
- 10: Google Docs
- 11: Wordle
- 12: Ajax
- 13: Meta (om Web 2.0 generelt)
- 14: Bonus 1 (overraskelse)
- 15: Bonus 2 (nok en overraskelse)
- 16: Bonus 3 (surprise)
- 17: Bonus 4 (surprise surprise)
Serien er skrevet både for de som vil lære mer om ulike Web 2.0-tjenester i praksis, og de som har erfaringer med den aktuelle tjenesten/verktøyet. I tillegg til konkrete tips, er det refleksjoner om god bruk og noen tanker om suksessfaktorer, beste praksis og nytteverdi. Siden alle innlegg i serien er tagget med Tipsserie2, kan du bruke denne lenken http://gjemmesiden.blogspot.com/search/label/Tipsserie2. Spre gjerne til andre. MERK: Siden ting skjer i motsatt rekkefølge på en blogg (nyeste innlegg først) så må du selvsagt bla helt nederst for å finne første innlegg om delicious.
Hei Svend Andreas. Positivt med tipsserie om Web 2.0! Et lite hint kan være å gå for noe annet enn Etherpad, kanskje Google Wave. Etherpad ble kjøpt opp av Google for en stund siden, og har nå gått inn i Google Wave-teamet. I tillegg: "EtherPad is Back Online Until Open Sourced" (fra bloggen til firmaet). Og koden ble sluppet ganske nylig. Så per dags dato ser det ikke ut til at Etherped vil eksistere i lang framtid.
SvarSlettHei Kim Joar, flott observasjon om Etherpad! Jeg er klar over oppkjøpet til Google, men tenker likevel å skrive om Etherpad fordi jeg allerede har laget en videofilm som viser det i bruk! Men - siden du helt riktig påpeker at det blir mindre tilgjengelig fremover - så vil jeg sette fokuset på samskrivingsverktøy (som det hele tiden dukker opp nye av) med Etherpad som eksempel på hvordan samskriving skjer i praksis. I tillegg tror jeg det kan installeres lokalt, og gjør en det, så tror jeg det er et kjempefint verktøy.
SvarSlettGoogle Wave er ellers et hot tips til innhold i et av bonus-innleggene. Vi får se :-)
Etherpad kan settes opp lokalt, men det er dessverre en del stress akkurat nå. Forhåpentligvis blir den prosessen enklere med tiden. Og Etherpad er et fantastisk verktøy. Har brukt det flere ganger i skolesammenheng, og har hver eneste gang hatt en bedre opplevelse enn med Google Docs. Problemet er at mange ikke-data-mennesker vil ha Word-likheten som Google Docs har, mens Etherpad på sin side er mer for de som takler rå-tekst. (Har blant annet brukt det på ett prosjekt skrevet i Markdown og ett i LaTeX).
SvarSlettTenkte bare hilse og si at tipsserien helt klart er blant de to-tre tingene jeg ser mest etter i Google Reader om dagen. Gleder meg særlig til innlegget om podcasting. Takk!
SvarSlett@MartinAa: Det tar litt tid å skrive innlegg, og selv om jeg har et tankekart med idéer må det fylles med tekst/videoinnhold (ja, det blir også noe video).
SvarSlettAmbisjonen er å klare ett innlegg per uke, men kan ikke love at progresjonen opprettholdes.